Consult-Exim Armfield Ltd.
Termékek  -  Rólunk  -  Oldaltérkép  -  Kapcsolat

Armfield Ltd. kategóriák

 
Vízgépek
Áramlástan
C sorozat: Haladó áramlástan
F sorozat: Alap áramlástan
Na sorozat: Hajózási technológiák
Hidraulika, Hidrológia
H sorozat: Hidraulikai eszközök
S sorozat: Alkalmazott hidraulika és hidrológia
Vízkezelés
Öntözés
Termodinamika
Hõtranszfer
Hûtés, légkondicionálás
Belsõégésû motorok
Statika, Struktúrák
MAM sorozat: Mechanikai és autóipari mechanizmusok
SV sorozat: Statika és rezgések
Alapeljárások
CE sorozat: Alapfolyamatok
UOP sorozat: Hő- és tömegátadási alapeljárások
Biokémiai tudományok
Folyamatirányítás
Élelmiszertechnológia
Magasépítés
Asztali oktatórendszer folyadékok technológiájának bemutatására
Mûszaki alapismeretek oktatórendszer
Armfield katalógus 2021. július
Armfeld újdonságok
Termékeink »
    Armfield Ltd. termékek »
        Áramlástan »
            F sorozat: Alap áramlástan »
 

F1-38 HELE-SHAW KÉSZÜLÉK - ÁRAMLÁSTANI KÍSÉRLETEK BEMUTATÁSÁRA

 

Cikkszám: F1-38

 

Letölthető anyagok:

 
Leírás (angol nyelvű)
 

Termékleírás:


Lehetővé teszi a tanulók számára a különböző „forrás és nyelő” típusú struktúrák tanulmányozását és a változatos alakú torlaszok környezetében a folyadék áramlásának a megfigyelését.

Az opcionálisan rendelhető F1-38b vizualizációs kiegészítőberendezés segítségével a felhasználó videófelvételeket és/vagy  állóképeket rögzíthet vagy egy USB-csatlakozású kamerán keresztül kivetítheti azokat. A termékleírás képanyagának a rögzítése is az F1-38b jelzésű kiegészítőberendezéssel történt.

Az Armfield F1-38 Hele-Shaw készülék segítségével bemutathatjuk a potenciális folyadékáramlás elveit és modellezhetjük a megfelelő fizikai rendszereket. A készülék a tanulók számára lehetővé teszi különböző „forrás és nyelő” típusú áramlási struktúrák tanulmányozását, és a változatos formájú különböző akadályokat képező torlaszok közelében létrejövő áramlás megfigyelését.

Kísérlet végezhető a forrás- és nyelő-irányú potenciális folyadékáramlás bemutatására a mellékelt dinamikus torlaszok felhasználásával és újabb torlaszok  készítéséhez szükséges tartalékanyaggal. A csomag része a mindenre kiterjedő részletes felhasználói kézikönyv is.

A készülék jellemző tulajdonságai

Az F1-38 Hele-Shaw készülék a folyadékdinamika területén jól alkalmazható vizuális eszköz a különböző alakú torlaszok körül létrejövő áramlási struktúrák széles változatosságának bemutatására. Magába foglal egy festőanyag-adagoló rendszert, továbbá az F1-10 jelzésű munkapadhoz illeszthető kiegészítést, benne a felhasználó által meghatározandó formájú torlaszok elkészítéséhez szükséges tartalékanyaggal.

Az F1-36b jelzésű opcionálisan rendelhető, USB-csatlakozós kiegészítő készülékkel  a felhasználó saját maga készíthet és rögzíthet videófelvételeket és/vagy állóképeket a kísérlet egyes fázisairól.

A készülék alkalmas a hirtelen záródó átereszek felé irányuló áramlás bemutatására és vizsgálatára. A „forrás és nyelő” típusú struktúrák a tálak közötti folyadékáramlással kombinálva is használhatóak az áramlástani helyzetek széles  választékának szimulálása céljából. A készülékhez részletes felhasználói kézikönyv is tartozik.

A készülék működésének műszaki leírása

Az F1-38 Hele-Shaw készülék a folyadékdinamika területén alkalmas vizuális eszköz a különböző torlaszok környezetében létrejövő áramlási struktúrák széles változatosságának a bemutatására. A víz egy igen keskeny csatornán át érkezik. A csatorna két tálat köt össze. A tálak elhelyezkedése a folyadék áramlását kényszerpályára irányítja. A csatornában a vízmozgás áltagsebessége olyan  egyenleteknek megfelelően alakul, mint amilyenekkel a potenciális áramlás helyi sebességét lehet meghatározni. A csatorna úgy van kialakítva, hogy rajta a víz egyenletes hosszirányú lamináris áramlással átfolyhasson. A készülék a gravitáció erejével befecskendezi a színezőanyagot, ami áramvonalakat képezve világosan mutatja a különböző áramlási viszonyokat a folyadék útjába behelyezett alakzatok körül és/vagy a „forrás és nyelő” típusú (befolyók és kifolyók) rendszerének használatakor. Az F1-38 Hele-Shaw készülék a klasszikus áramlástani kísérleteket a folyadékáramlás láthatóvá tételével szemlélteti. A munkaszakaszban egyenletes áramlásként követhetővé válik a nyomjelző festék befecskendezése. A készüléket úgy tervezték, hogy illeszkedjék az F1-10 sorozat mechanikai darabjaihoz. Az F1-10 hidraulikapad munkaasztalként vagy vízgyűjtő lefolyóként is használható. A készülékhez csappal ellátott vezetékes víz szükséges vagy opcionálisan  egy vállmagasságban elhelyezhető folyadéktartály, amely igény esetén F1-38a kódszám alatt megrendelhető. Szállítása az alapkészüléktől független.

Az F1-38 jelzésű alapgépet  jól kiegészíti az azzal együtt szállítható, USB-csatlakozóval ellátott F1-38b jelzésű vizualizációs (képi megjelenítésű) készülék, amelyet kameraként használva a tanuló maga készíthet videókat vagy rögzíthet állóképeket a kísérlet egyes fázisairól. Az elkészített felvételeket ugyanezzel a készülékkel ki is lehet vetíteni.

Az F1-38 Hele-Shaw készülék műszaki specifikációja

Munkaszakasz
Megfigyelt terület 892 mm
Forrás/Nyelő/Zárva  4 pont
Festékbeömlő 16
Festékanyag  élelmiszer-alapú
Áramlásvezérlő szelep: A teljesen zárt állapottól (0) a teljesen nyitott állapotig (11)  működik.
A kamera követelményei: USB–PC, Windows 10, 8, 7, Vista, XP
Üzemi víznyomás min/max 0,2 – 0,3 bar/g

Az áramló folyadékot terelő torlaszok

A készülékkel együtt szállított alapvető torlaszok készlete lehetővé teszi, hogy a körülöttük, mellettük elvonuló vízáram elemezhető legyen. A szabványszerű alapanyagokból készülő áramlásterelő alakzatokon túlmenően – hogy a kísérlet körülményei menet közben ne változzanak – ugyanilyen anyagból további szabványszerű torlaszok faraghatók.

MEGRENDELÉSI SPECIFIKÁCIÓ
Desktop vagy F1-10 padra szerelt készülék, Hele-Shaw elvek szerinti ideális áramlás bemutatására, a tanulók által készített torlaszok befogadására is alkalmas.

A munkaszakasz méretezése: 345 mm x 265 mm
Tényleges megfigyelési terület: 295 mm x 245 mm
Részletes üzemeltetési kézikönyv szemléltető ábrákkal
Külső méret: hosszúság 0,50 m, szélesség 0,44 m,magasság 0,78 m.
Csomagolva, szállításra kész állapotban: térfogat  0,125 m³, tömeg 10 kg

A készülék a következő kísérletek bemutatására alkalmas:
Ideális áramlás a folyadékba merített testek körül, Cylinder, Aerofoil, puffadt test, ideális áramlás a „forrás és nyelő” típusú ki- és befolyók rendszerével, áramlás a Rankine által leírt féltesttel és ovális alakzattal, körkörös áramvonalakkal doublet-ből, a „forrás és nyelő” rendszerének felülírásával, a felhasználó által meghatározandó alakzatok használatával, áramlás vizsgálata határmenti csatornák környezetében, egymástól távolodó csatornák mentén, 90 fokos  irányváltással, hirtelen bezáródás és/vagy  hirtelen bővülés esetén.

Vízigény: csapvíz, a színezőanyag oldására képes vezetékes víz

Opcionális extrák:
F1-38a Emelt víztartály (ha nincs vezetékes víz)
F1-38b Autofókuszos képernyő, videók és állóképek kivetítése
Mac: OS 10,12 vagy újabb (Mac OSX 10,5 vagy újabb), PC Windows 10, 8, 7, Vista, XP
Modellek, Venturi fél X2, Orifice féltányéros X2, Disc, Aerofoil NACA633-618, Aerofoil Gottingen 535 Blank anyag
Rendelési kódok: F1-38a, F1-38b

Kapcsolódó termékek

 
Termékek  -  Rólunk  -  Oldaltérkép  -  Kapcsolat Consult-Exim
 
 
Consult-Exim Bt. 2014

Az internetes oldalunkon található anyagok bármilyen
(elektronikus, vagy papír-alapú) újraközlése, másolása
csak a Consult-Exim Bt. írásbeli engedélyével lehetséges.