Consult-Exim Phywe
Termékek  -  Rólunk  -  Oldaltérkép  -  Kapcsolat

Phywe kategóriák

 
Biológia
Kémia
Alkalmazott tudományok
Fizika
Mechanika
Akusztika
Elektromosság
Modern Fizika
Ködkamra
Atomfizika
Megújuló energiaforrások
Optika
Termodinamika
TESS and DEMO - Fizika
Cobra4 adatrögzítõ rendszer
Cobra4 interfész
Cobra4 érzékelõegységek
Újdonságok
Kiemelt termékeink
A hónap termékei 2019. augusztus
A hónap termékei 2019. szeptember
A hónap termékei 2019. október
A hónap termékei 2019. november
A hónap termékei 2019. december
A hónap termékei 2020. január
A hónap termékei 2020. február
A hónap termékei 2020. március
A hónap termékei 2020. április
A hónap termékei 2020. május
A hónap termékei 2020. október
A hónap termékei 2020. november
A hónap termékei 2020. december
A hónap termékei 2021. január
A hónap termékei 2021. február
A hónap termékei 2021. március
A hónap termékei 2021. április
Termékeink »
    Phywe termékek »
        Kiemelt termékeink »
            A hónap termékei 2021. február »
 

Genetikai eszközkészlet tanulók által végzendő kísérletekhez a biológia tantárgy oktatásához

 

Cikkszám: 15311-88

 

Termékleírás:

A dezoxiribonukleinsav (DNS) összetételének a vizsgálata sohasem volt ennyire egyszerű és áttekinthető. Kísérleti készletünk magába foglalja mindazokat az elemeket, amelyek a genetika tárgykörében végezhető kísérletekhez szükségesek, köztük az elektroforézises rendszerekben nélkülözhetetlen szenzációs blueGel™ nevű gél-állapotú anyagot, továbbá a kísérlet során gyakorlati szerepet kapó „három az egyben” típusú agaróz lemezkéket, amelyek az agaróz mellett egy makromolekuláris futtatópuffert (TBE-sót) és egy fluoreszkáló festékanyagot is tartalmaznak. Ezen kívül része a készletnek a mosható pipettázó gyakorlókártya, amivel időt és anyagot lehet megtakarítani a pipetták használatának begyakorlásakor. A „három az egyben” típusú agaróz lemezkék révén a márkavédett blueGel™ rendszer segítségével a folyamat lezajlása közben nyílik mód a DNS felbomlásának láthatóvá tételére. A legújabb LED-es technológia feleslegessé teszi az UV-sugárzást. A készlethez tartozó összehajtható sötétkamrában a végbemenő folyamatot a tanulók saját mobiltelefonjukkal akár videóra is vehetik vagy le is fényképezhetik. A gél-elektroforézishez nem kell nagyfeszültség, elég a 48 V, ami a készlethez tartozó transzformátorral előállítható. A „három az egyben” típusú lemezkék az agaróz mellett egy makromolekuláris futtatópuffert (TBE) és egy ártalmatlan festőanyagot tartalmaznak. Ebben a közegben kezd fluoreszkálni a dezoxiribonukleinsav. Csak vízzel kell feltölteni, majd felforralni, és íme itt izzik előttünk a DNS.

A gél-elektroforézis minden kelléke egy készletben található.
A készlethez tartozik a márkavédett blueGel™ és a hármas összetevőjű agaróz lemez. Ez így együtt teszi lehetővé a folyamat megfigyelését egy beépített LED-lámpa fényénél. A technológia ártalmatlan fluoreszkáló festékanyagot tartalmaz.
A készlethez tartoznak a mikropipetták (2 μl—20 μl) és megfelelő tartozékaik, továbbá a használatukat szemléltető kártya.
A munka gyorsabb, a tanulás hatékonyabb. Az aktív részvétel növeli a tanulók motiváltságát. A kísérletet bemutató írásos ismertetés mind a tanulóknak, mind az oktatóknak rendelkezésükre áll. A felkészülési idő a minimumra csökken.
A készlet tárolására szolgáló ütésálló doboz belső habszivacs-borításán kialakított  mélyedések  gyors áttekintésével a készlet teljessége könnyedén ellenőrizhető.

Felszereltség és műszaki adatok

Az eszközkészlet minden olyan részegységet tartalmaz, ami a kísérletek elvégzéséhez szükséges, csak a TBE elektroforézises futtatópuffert kell külön beszerezni. A készlet tárolódobozában minden darabnak kijelölt helye van.

A termék működését bemutató videó: https://youtu.be/5Msec50r0bg


Kapcsolódó termékek

 
Termékek  -  Rólunk  -  Oldaltérkép  -  Kapcsolat Consult-Exim
 
 
Consult-Exim Bt. 2014

Az internetes oldalunkon található anyagok bármilyen
(elektronikus, vagy papír-alapú) újraközlése, másolása
csak a Consult-Exim Bt. írásbeli engedélyével lehetséges.