Consult-Exim Armfield Ltd.
Termékek  -  Rólunk  -  Oldaltérkép  -  Kapcsolat

Armfield Ltd. kategóriák

 
Vízgépek
Folyadékmechanika
C sorozat: Haladó folyadékmechanika
F sorozat: alap folyadékmechanika
Na sorozat: Hajózási technológiák
Hidraulika, Hidrológia
H sorozat: Hidraulikai eszközök
S sorozat: Alkalmazott hidraulika és hidrológia
Vízkezelés
Öntözés
Termodinamika
Hőtranszfer
Hűtés, légkondicionálás
Belsőégésű motorok
Statika, Struktúrák
MAM sorozat: Mechanikai és autóipari mechanizmusok
SV sorozat: Statika és rezgések
Alapeljárások
CE sorozat: Alapfolyamatok
UOP sorozat: Hő- és tömegátadási alapeljárások
Biokémiai tudományok
Folyamatirányítás
Élelmiszertechnológia
Magasépítés
Asztali oktató modulok
Termékeink »
    Armfield Ltd. termékek »
        Élelmiszertechnológia »
 

FT75 LABORATÓRIUMI PASZTŐRÖZŐ

 

Cikkszám: FT75

 

Letölthető anyagok:

 
Leírás (angol)
 

Termékleírás:

RENDELÉSI SPECIFIKÁCIÓK

  • Asztali berendezés, miniatűr méretű HTST pasztőröző az ipari folyamat bemutatására.
  • Átlátszó műanyag bemeneti tartály, szivattyú, három szakaszos lemezes hőcserélő tartócső, irányító rendszer és forró víz keringtető.
  • A perisztaltikus szivattyú sebességszabályozóval.
  • A hőcserélő teljesen a nagyméretű ipari egység mása: rozsdamentes acél hőcserélő lemezek, szétszedhető az ellenőrzéshez és tisztításhoz, három szakaszos: fűtési szakasz, regenerációs szakasz, hűtési szakasz.
  • Tartózkodási idő 15 sec 10 liter/óránál a rozsdamentes acél tartócsőben
  • Hőmérsékletmérés és szabályozás
  • PID szabályozóval állítható az elektromos vízmelegítő, a megfelelő hőmérséklet eléréséhez
  • Maximális forró víz hőmérséklet 85°C, normál működési hőmérséklet 72°C amely változtatható
  • Opcionális adatrögzítő kiegészítő USB interfésszel

KÍSÉRLETI LEHETŐSÉGEK

  • Folyamatos gyártás
  • Tejpasztőrözés, nyers és kezelt tej összehasonlítása
  • Patogén baktériumok szabályozása, szavatossági idő meghatározása
  • Adatrögzítés, adatfigyelés
  • Hőátadás
  • Energiatakarékosság
  • Kalibráció
  • Tisztítás helyben (CIP) módszer
  • Folyamatszabályozás/visszacsatolás

  • Minőségbiztosítás/minőségszabályozás.
  • A tudomány és a technológia közötti kapcsolat.

ADATRÖGZÍTÉS

Az adatrögzítő berendezés kiegészítőként rendelhető. Ez lehetővé teszi a pasztőrözés hőmérsékletének és a szivattyú sebességének folyamatos rögzítését és az adatok számítógépen való megjelenítését és tárolását. A Windows szoftver megjeleníti a táblázatokat és a grafikonokat, és lehetővé teszi, hogy az adatokat exportáljuk.

LEÍRÁS

Az FT75 Laboratóriumi Pasztőröző kis méretben reprodukálja az ipari HTST folyamatot. A névleges teljesítmény csak 10 l/óra. Noha elsősorban tej kezelésére tervezték, egyéb folyékony élelmiszerek is pasztőrözhetőek, ha szilárdanyag tartalmuk nem túl magas. A pasztőrözési hőmérséklet és a tartási idő könnyen beállítható, amely lehetővé teszi a folyamat hatékonyságának vizsgálatát. Megfelelően használva, tisztán tartva és sterilizálva az FT75 megfelelően kezelt és pasztőrözött terméket eredményez. Ennek ellenére nem javasoljuk a készülék használatát emberi fogyasztásra szánt élelmiszerek esetén. A HTST folyamat a kezelendő folyadékot (tejet) minimum 72°C-ra hevíti, majd ezt a hőmérsékletet 15 mp-ig tartja, és lehűti a tárolás hőmérséklete olyan gyorsan, ahogy csak lehet.