Consult-Exim Armfield Ltd.
Termékek  -  Rólunk  -  Oldaltérkép  -  Kapcsolat

Armfield Ltd. kategóriák

 
Vízgépek
Áramlástan
C sorozat: Haladó áramlástan
F sorozat: Alap áramlástan
Na sorozat: Hajózási technológiák
Hidraulika, Hidrológia
H sorozat: Hidraulikai eszközök
S sorozat: Alkalmazott hidraulika és hidrológia
Vízkezelés
Öntözés
Termodinamika
Hõtranszfer
Hûtés, légkondicionálás
Belsõégésû motorok
Statika, Struktúrák
MAM sorozat: Mechanikai és autóipari mechanizmusok
SV sorozat: Statika és rezgések
Alapeljárások
CE sorozat: Alapfolyamatok
UOP sorozat: Hő- és tömegátadási alapeljárások
Biokémiai tudományok
Folyamatirányítás
Élelmiszertechnológia
Magasépítés
Asztali oktatórendszer folyadékok technológiájának bemutatására
Mûszaki alapismeretek oktatórendszer
Armfield katalógus 2021. július
Armfeld újdonságok
Termékeink »
    Armfield Ltd. termékek »
        Statika, Struktúrák »
            MAM sorozat: Mechanikai és autóipari mechanizmusok »
 

MAM - MECHANIKAI ÉS AUTOMOTÍV SZERKEZETEK

 

Cikkszám: MAM

 

Letölthető anyagok:

 
Leírás (angol)
 

Termékleírás:

TERÜLETEK:

• Mechanikai szerkezetek
• Automotív szerkezetek
• Gépek elmélete

MAM SOROZAT

SD1:10 UNIVERZÁLIS KERET

Erre a keretre egyszerre két egyslég szerelhetõ, így a kísérletek, bemutatók könnyedén elvégezhetõk, a szerkezetek pedig egyszerûen és gyorsan szállíthatók egyik helyrõl a másikra.


SD1:12 DOBFÉK


Ez az eszköz bemutatja a fékezõnyomatéknál a vezetõ (elsõdleges) és a másodlagos fézezõrendszerek közötti különbséget, valamint a különbözõ fékpofák fékezõnyomatékra gyakorolt hatását. A berendezést diákok is használhatják, egyszerû méréseket végezhetnek vele. Vizsgálható a hajtóerõ és a fékezõnyomaték közötti kapcsolat, meghatárizható a súrlódási együttható.
Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhetõ.


SD1:15 SEBESSÉGVÁLTÓ


A sebességváltó alapvetõen különbozõ méretû fogaskerekekbõl áll. Ez a berendezés egy egyszerû három áttétes tipikus elrendezést mutat be. A berendezést diákok is használhatják, egyszerû méréseket végezhetnek vele. Szögmérõvel felszerelt csigák segítségével meghatározhatók és ellenõrizhetõk a sebesség és nyomaték arányok. 
Összekapcsolható az Overdrive-al ( SD1:17) és a Differenciálmûvel (SD1:16) egy egyszerû átviteli rendszer bemutatásához.
Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhetõ.


SD1:16a HÁTSÓ TENGELYMEGHAJTÁS ÉS DIFFERENCIÁLMÛ

A differenciálmû mûködését sok diák nehezen tudja elképzelni. Ez az egység bemutatja a koronakerék és a hátsótengely meghajtás mûködését is. A diákok egyszerû méréseket végezhetnek vele, meghatározhatják és ellenõrizhetik a sebesség arányokat és a nyomaték eloszlást. 
Összekapcsolható az Overdrive-al ( SD1:17) és/vagy a Sebességváltóval (SD1:15) egy egyszerû átviteli rendszer bemutatásához.
Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhetõ.

SD1:17 OVERDRIVE


Bemutatja a hajtómû elemek mûködését egyszerû bolygómûves hajtásoknál. Szögmérõvel felszerelt csigák segítségével meghatározhatók és ellenõrizhetõk a sebesség és nyomaték arányok. 
Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhetõ.
Összekapcsolható a Sebességváltóval (SD1:15) és a Differenciálmûvel (SD1:16) egy egyszerû átviteli rendszer bemutatásához.


SD1:18 FÉKEZÕ ÉS GYORSÍTÓ ERÕK 

Autók fékezése vagy gyorsulása során teherátvitel lép fel az elsõ és a hátsó kerekek között. Ez a hatás nõ, mivel a gyorsító vagy a fékezõ erõ nem a gépjármû súlypontjában hat, hanem a kerekek és az út érintkezési pontjában. Az eszköz bemutatja ezt a hatást, a tanulók méréseket végezhetnek vele, és vizsgálhatják az autóra ható erõk közti kapcsolatot. A különbözõ erõhatásokat súlyok, zsinórok és csig ák segítségével demonstrálhatjuk. A berendezés hordozható, használhatjuk osztályteremben vagy laborban.


SD1:20 ÉKSZÍJSÚRLÓDÁS  

Az eszköz segítségével a tanulók vizsg jpgálhatják és összehasonlíthatják a lapos bõr ékszíj, a rosszul illeszkedõ „V” ékszíj és a jól illeszkedõ „V” ékszíj hajtónyomatékát.
1) Lapos bõr ékszíj
2) Rosszul illeszkedõ „V” ékszíj
3) Jól illeszkedõ „V” ékszíj
Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhetõ.


SD1:22 BORG-WARNER AUTOMATIKUS ÁTTÉTEL SZIMULÁTOR


Pins, inserted in accordance with the chart in the Laboratory Manual, lock discs to simulate the action of the clutches and brake bands.
Each of the three forward ratios and reverse may be selected as required simply by inserting the appropriate pins as specified in the chart, and the relative movements of the different components can be clearly seen and studied.
When the student has become familiar with the Mechanical Power Flow, he may then proceed to use the unit for diagnostic purposes. By following the step by step procedure laid down in the laboratory Manual he is able to study the effect of a faulty clutch or brake band. Also included in the Laboratory Manual are the calculations for the gear ratios which are the same for simulator and the Borg-Warner Box.
Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhetõ.


SD1:23 STATIKUS ÉS DINAMIKUS EGYENSÚLY

Egy forgó rendszer csapágyra szerelve, melyet egy fém keret tart, és kisméretû változtatható sebességû motor hajtja. Négy tárcsa helyezedik el a tárcsán. A tárcsák ki vannak fúrva a szükséges helyeken, így a forgó rendszer nem egyensúlyi körülményei szimulálhatók. Az egységet rugók kapcsolják a tartókerethez, a keletkezõ rezgések is vizsgálhatók..


SD1:24 TENGELYKAPCSOLÓ

Ezzel az eszközzel bemutatható a rugónyomás és a surlódó felületek sugarának a kuplung által továbbított nyomatékra gyakorolt hatása. A diákok megvizsgálhatják a surlódó felületekre ható nyomás, a sugár és a nyomaték közötti összefüggést.
Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhetõ.


SD1:25 TÁRCSAFÉK

A tanulók vizsgálhatják a fékbetétekre ható erõk, és a fékezõnyomaték közötti összefüggést. A fékbetétekhez karok kapcsolódnak, amelyekre a terhelõsúlyok helyezhetõk. A fékezõnyomaték megállípítható a megfelelõ súlyok felhelyezésével.
Ez az eszköz tekinthetõ a SD1:12 Dobfék kiegésíztõjének is, falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhetõ.


SD1:27 EGYSZERÛ HIDRAULIKAI RENDSZER  

A berendezés a hidraulika alapelveit demonstrálja: hogyan használható folyadék erõtovábbításra. A diákok a gyakorlatok során megtanulják, hogyan viszonyul egymáshoz a dugattyúkon ható erõ, a dugattyúk keresztmetszete és a rendszerben lévõ folyadéknyomás. A készülék három pontosan megmunkált hengerbõl és dugattyúból áll, amelyek keresztmetszetének aránya 1,2 és 6. A három henger és a nyomásmérõ párhuzmosan vannak kötve és "on/off" csapok helyezkednek el a rendszerben, így bármelyik henger elválasztható a körtõl. Két speciális terhelõkar is tartozék.
Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhetõ.


SD1:28 KURBLI   


Egyszerû motor mechanizmust mutat be, vizsgálható például a dugattyú elmozdulása és a hajtókar szög közötti kapcsolat adott összekötõ rúd/hajtókar sugáraránynál. A hajtókar erõkifejtése meghatározható súlyok segítségével. A dugattyú elmozdulása függõleges skála segítségével mérhetõ.
Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhetõ.


SD4:15 HAJTÓMÛVES RENDSZEREK GYORSULÁSA

Ez az eszköz három tengelybõl áll, melyek fogaskerekekkel csatlakoznak. Az egyik tengelyhez lendkerék kapcsolódik, míg különbözõ tehetetlenségi nyomatékú tárcsák csatlakoztathatók a másik kettõhöz.
Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhetõ.


SD4:17 / SD4:18 BOLYGÓMÛVES FOGASKERÉK RENDSZER

Tanulmányozható a bolygómûves hajtómû egyszerûbben és haladó szinten is. A SD4:17 verzió két normál egységet vagy egy elõre és hátra egységet alkalmaz. A SD4:18 verzió két elõre és egy hátra egységet alkalmaz. A csapágyak a minimumra csökkentik a súrlódási veszteségeket.
Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhetõ.


DT9 SOROZAT - SZERKEZETEK

Ez a sorozat egyszerû szerkezeteket mutat be.

1) Egyszerû használat
2) Minden mozgó rész jól megfigyelhetõ, látható
3) Megfelelõ skálákkal ellátva
4) Könnyû és hordozhtó

DT9.06 GENEVA STOP


DT9.07 OLDHAM TENGELYKAPCSOLÓ


DT9.08 KARDÁNCSUKLÓ


DT9.09 CAM AND FOLLOWER


DT9.10 GEAR GENERATION APPARATUS


OPCIONÁLIS KIEGÉSZÍTÕ
Univerzális keret SD1:10, több eszközzel használható.
 

Kapcsolódó termékek

 
Termékek  -  Rólunk  -  Oldaltérkép  -  Kapcsolat Consult-Exim
 
 
Consult-Exim Bt. 2014

Az internetes oldalunkon található anyagok bármilyen
(elektronikus, vagy papír-alapú) újraközlése, másolása
csak a Consult-Exim Bt. írásbeli engedélyével lehetséges.