Consult-Exim Armfield Ltd.
Termékek  -  Rólunk  -  Oldaltérkép  -  Kapcsolat

Armfield Ltd. kategóriák

 
Vízgépek
Folyadékmechanika
C sorozat: Haladó folyadékmechanika
F sorozat: alap folyadékmechanika
Na sorozat: Hajózási technológiák
Hidraulika, Hidrológia
H sorozat: Hidraulikai eszközök
S sorozat: Alkalmazott hidraulika és hidrológia
Vízkezelés
Öntözés
Termodinamika
Hőtranszfer
Hűtés, légkondicionálás
Belsőégésű motorok
Statika, Struktúrák
MAM sorozat: Mechanikai és autóipari mechanizmusok
SV sorozat: Statika és rezgések
Alapeljárások
CE sorozat: Alapfolyamatok
UOP sorozat: Hő- és tömegátadási alapeljárások
Biokémiai tudományok
Folyamatirányítás
Élelmiszertechnológia
Magasépítés
Asztali oktató modulok
Műszaki alapismeretek oktatórendszer
Termékeink »
    Armfield Ltd. termékek »
        Folyadékmechanika »
            C sorozat: Haladó folyadékmechanika »
 

C2 SZUBSZÓNIKUS SZÉLCSATORNA

 

Cikkszám: C2

 

Letölthető anyagok:

 
Leírás (angol)
 

Termékleírás:


DEMONSTRÁCIÓS ÉS MÉRÉSI LEHETŐSÉGEK

 • A határréteg növekedése sík lemezen
 • Áramlásvizualizáció szárny környezetben
 • Különböző hatásszögekben fellépő nyomáseloszlás a szárnyon
 • Nyomáseloszlás egy henger környezetében
 • Szívó és toló hatások mérése a szárnyon belépőél és fékszárnnyal
 • Sebesség és nyomáseloszlás mérés statikus Pitot cső és kitérésszonda segítségével.
 • A szívás mérése különböző ám azonos ekvatoriális átmérőjü modellek esetén
 • Felületrezgések mérése
 • A szélcsatorna sebességkijelzőjének kalibrálása
 • Henger mögötti holttér vizsgálata

LEÍRÁS

Az Armfield szélcsatorna használata egyszerű és biztonságos. Önálló egységként használható amely a mozgathatóság érdekében görgökre van szerelve. A fő elemek a csoatorna, a kétkomponensű mérleg rendszer és a levegősebesség kijelző. A levegő a tesztszakaszba egy gondosan megtervezett szűkitésen jut, amelyet egy lukacsos aluminium áramláskiegyenesítő követ. Ez biztosítja, hogy az áramlás állandó és transzverzális sebességprofilú legyen.A kivezetésnél laposszögű diffúzor segíti a tesztszakaszban az egyenletes áramlást. A diffúzor 5 lapátos propellerét egy AC motor hajtja, melyhez egy inverter sebességszabályozó egység kapcsolódik. A párhuzamos nyolcszögletű átlátszó akril tesztszakasz sineken visszahúzható, így lehetővé teszi a gondtalan hozzáférést a modellekhez.

A kétkomponensű mérleg egy pár mérlegből áll, amelyet éktámasz tart a csatorna tengelyközéppontjával párhuzamos és az azzal egybeeső, egymásra merőleges tengelyeken.

A szívó- nyomó komponensek amelyek fellépnek a modelleken csúszó súlyokkal egyensúlyozódnak ki, addig, amíg beáll a nulla eltérés. A beosztás lehetővé teszi, hogy a szívó és nyomó hatásokat közvetlenül leolvassuk. Az egész berendezés egy olajjal töltött nedvesítő edényhez kapcsolódik.

A mérlegre szerelt modellek egy szögmérő berendezés segítségével tetszőleges szögben fordíthatók a szélcsatorna működése közben is.

A csatorna kialakítása és felszereltsége alkalmassá teszik nem csak oktatásra hanem egyszerűbb kísérleti feladatok elvégzésére is.


LEHETSÉGES KIEGÉSZÍTŐK

C2-13 Multicsöves manométer

Egy dönthető csöves manométer állvány, 20 csővel, akril elosztócsővel és víztartállyal egy függőleges csőre szerelve. A manométer alapszintje kényelmes magasságra állíthatóa kísérlet elvégzéese előtt. 

A skála hossza 370 mm a méréstartomány maximuma pedig 290mm es szint.Ez az általános kerozin manométer alkalmas minden Armfield berendezéshez. A kerozin tartozék.

C2-14 Nyomás szárny, henger, holttérvizsgálat

A szárny profilja a NACA 0015 szárnymetszeten alapul, 100mm es szárnymélységgel. 20 nyomás érzékelővel, amelyek mind a szárny felszínébe vannak sűlyesztve és flexibilis csővel vannak rögzítve. Ezek a csövek köthetőek össze a multicsöves manométerrel.  

A szárny pozicója állítható és a két véglemez közül az egyik úgy állítható, hogy a beesés szöge direkt leolvasható. A szárnyon van egy vizualizációs szakasz is, amelyen a grafit, kerozin keverék, ami lehetővé teszi az áramlási vonalak megfigyelését. Egy 18 csöves holttér megfigyelő készlet van egy hengerre szerelve, így összehasonlítható a henger és a szárny holttere.

C2-15 Szárnyszelvény fékszárnnyal

A szárny, amely pontosan az NACA 0015 szárny mása állítható belépőéllel és egy fékszárnnyal van felszerelve. 63 mm-es szárnymélysége, és 250 mm-es fesztávja van. A fék különböző szögben és távolságban állítható. Az emelkedési dőlésszög korrigálva a szárny karcsúságához, a maximális emelkedés és a maximális légellenállás összehasonlítható a NACA adatokkal (az adatok nem tartozékok)

C2-16 Pitot statikus cső

C2-17 Legyezőmozgás szonda

C2-16 Modellek

 • gömb
 • konvex félgömb
 • konkáv félgömb
 • kör alakú lemez
 • áramvonalas modell

C2-19 Nyomóhenger

C2-20 Csapkodó szárny


A termék részletes technikai, műszaki adatait a letölthető pdf. tartalmazza. Amennyiben részletesebb magyar nyelvű leírásra van szüksége, kérjük jelezze.

 

 

Kapcsolódó termékek

 
C15 SZÁMÍTÓGÉP ÁLTAL SZABÁLYOZOTT SZUBSZÓNIKUS SZÉLCSATORNA
Armfield Ltd. C15 SZÁMÍTÓGÉP ÁLTAL SZABÁLYOZOTT SZUBSZÓNIKUS SZÉLCSATORNA
Az Armfield C15 új, asztali szubszónikus szélcsatornája kitűnően használható oktatási célokra.
Kis mérető szélcsatorna, átlátszó munkaszakasszal. Többféle teszt szakasz és műszer kapható kiegészítőként, melyekkel egy sor kísérletet lehet elvégezni az aerodinamika területén.
C1MKII ÖSSZENYOMHATÓ ÁRAMLÁS EGYSÉG
Armfield Ltd. C1MKII ÖSSZENYOMHATÓ ÁRAMLÁS EGYSÉG
Az alapegység az alaptörvényeket mutatja be, míg a kiegészítő lehetővé teszi a részletesebb megértést. A sokoldalú berendezés, amely egy több lépcsős kompresszor köré épül és arra szolgál, hogy bemutassa az összenyomható áramlást.
C3MKII TÖBBSZIVATTYÚS TESZTPAD
Armfield Ltd. C3MKII TÖBBSZIVATTYÚS TESZTPAD
Az Armfield Multiszivattyús tesztpadot a különböző típusú szivattyúk működési karakterisztikájának bemutatására tervezték. Összehasonlítható a dinamikaus nyomás (rotodinamikus) és a térfogat-kiszorításos szivattyú teljesítménye.
C9 ÁRAMLÁSMÉRŐ DEMONSTRÁCIÓS EGYSÉG
Armfield Ltd. C9 ÁRAMLÁSMÉRŐ DEMONSTRÁCIÓS EGYSÉG
Az Armfield Áramlásmérő Demonstrációs Egység egy önálló berendezés, mely alkalmas 16 típusú áramlásmérő bemutatására, melyekkel a víz áramlását mérjük csövekben vagy nyitott csatornákban.

C10 LAMINÁRIS ÁRAMLÁS ASZTAL
Armfield Ltd. C10 LAMINÁRIS ÁRAMLÁS ASZTAL
A Lamináris Áramlás Asztal bemutatja az ideális közegáramlást, valamint az áramlási mintázatokat víz, mint mérési közeg segítségével. Ez lehetővé teszi az áramlási törvények minden részletre kiterjedő vizsgálatát, valamint adott fizikai rendszerek modellezését.
C4MKII MULTIFUNKCIÓS OKTATÓCSATORNA
Armfield Ltd. C4MKII MULTIFUNKCIÓS OKTATÓCSATORNA
Az Armfield Multifunkciós Oktatócsatorna alkalmas a folyadékmechanika alapelveinek demonstrálására. Az F1-10 Hidraulikai paddal használható.
C6MKII FOLYADÉKSÚRLÓDÁS MÉRÉSEK
Armfield Ltd. C6MKII FOLYADÉKSÚRLÓDÁS MÉRÉSEK
Az Armfield Folyadéksúrlódás Mérések egység alkalmas a folyadéksúrlódás veszteségeinek alapos tanulmányozására, amelyek akkor következnek be, amikor össze nem nyomható folyadék áramlik csövekben, csőösszekötőkön és áramlásmérőkön keresztül. Az egység az F1-10 Hidraulikai Paddal használható.
C11MKII CSŐHÁLÓZAT
Armfield Ltd. C11MKII CSŐHÁLÓZAT
Az Armfield Csőhálózat Berendezést specifikusan csővezetékek összeszerelésére és áramlások, valamint nyomások mérésére tervezték, ahol víz az áramló közeg.

Termékek  -  Rólunk  -  Oldaltérkép  -  Kapcsolat Consult-Exim
 
 
Consult-Exim Bt. 2014

Az internetes oldalunkon található anyagok bármilyen
(elektronikus, vagy papír-alapú) újraközlése, másolása
csak a Consult-Exim Bt. írásbeli engedélyével lehetséges.