Consult-Exim Armfield Ltd.
Termékek  -  Rólunk  -  Oldaltérkép  -  Kapcsolat

Armfield Ltd. kategóriák

 
Vízgépek
Folyadékmechanika
C sorozat: Haladó folyadékmechanika
F sorozat: alap folyadékmechanika
Na sorozat: Hajózási technológiák
Hidraulika, Hidrológia
H sorozat: Hidraulikai eszközök
S sorozat: Alkalmazott hidraulika és hidrológia
Vízkezelés
Öntözés
Termodinamika
Hőtranszfer
Hűtés, légkondicionálás
Belsőégésű motorok
Statika, Struktúrák
MAM sorozat: Mechanikai és autóipari mechanizmusok
SV sorozat: Statika és rezgések
Alapeljárások
CE sorozat: Alapfolyamatok
UOP sorozat: Hő- és tömegátadási alapeljárások
Biokémiai tudományok
Folyamatirányítás
Élelmiszertechnológia
Magasépítés
Asztali oktató modulok
Műszaki alapismeretek oktatórendszer
Termékeink »
    Armfield Ltd. termékek »
        Statika, Struktúrák »
            MAM sorozat: Mechanikai és autóipari mechanizmusok »
 

MAM - MECHANIKAI ÉS AUTOMOTÍV SZERKEZETEK

 

Cikkszám: MAM

 

Termékleírás:

TERÜLETEK:

• Mechanikai szerkezetek

• Automotív szerkezetek

• Gépek elmélete


MAM SOROZAT

SD1:10 UNIVERZÁLIS KERET

Erre a keretre egyszerre két egyslég szerelhető, így a kísérletek, bemutatók könnyedén elvégezhetők, a szerkezetek pedig egyszerűen és gyorsan szállíthatók egyik helyről a másikra.

SD1:12 DOBFÉK

Ez az eszköz bemutatja a fékezőnyomatéknál a vezető (elsődleges) és a másodlagos fézezőrendszerek közötti különbséget, valamint a különböző fékpofák fékezőnyomatékra gyakorolt hatását. A berendezést diákok is használhatják, egyszerű méréseket végezhetnek vele. Vizsgálható a hajtóerő és a fékezőnyomaték közötti kapcsolat, meghatárizható a súrlódási együttható.

Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhető.

SD1:15 SEBESSÉGVÁLTÓ             


A sebességváltó alapvetően különboző méretű fogaskerekekből áll. Ez a berendezés egy egyszerű három áttétes tipikus elrendezést mutat be. A berendezést diákok is használhatják, egyszerű méréseket végezhetnek vele. Szögmérővel felszerelt csigák segítségével meghatározhatók és ellenőrizhetők a sebesség és nyomaték arányok. 

Összekapcsolható az Overdrive-al ( SD1:17) és a Differenciálművel (SD1:16) egy egyszerű átviteli rendszer bemutatásához.

Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhető.

SD1:16a HÁTSÓ TENGELYMEGHAJTÁS ÉS DIFFERENCIÁLMŰ

A differenciálmű működését sok diák nehezen tudja elképzelni. Ez az egység bemutatja a koronakerék és a hátsótengely meghajtás működését is. A diákok egyszerű méréseket végezhetnek vele, meghatározhatják és ellenőrizhetik a sebesség arányokat és a nyomaték eloszlást. 

Összekapcsolható az Overdrive-al ( SD1:17) és/vagy a Sebességváltóval (SD1:15) egy egyszerű átviteli rendszer bemutatásához.

Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhető.

SD1:17 OVERDRIVE

Bemutatja a hajtómű elemek működését egyszerű bolygóműves hajtásoknál. Szögmérővel felszerelt csigák segítségével meghatározhatók és ellenőrizhetők a sebesség és nyomaték arányok. 

Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhető.

Összekapcsolható a Sebességváltóval (SD1:15) és a Differenciálművel (SD1:16) egy egyszerű átviteli rendszer bemutatásához.

SD1:18 FÉKEZŐ ÉS GYORSÍTÓ ERŐK        

Autók fékezése vagy gyorsulása során teherátvitel lép fel az első és a hátsó kerekek között. Ez a hatás nő, mivel a gyorsító vagy a fékező erő nem a gépjármű súlypontjában hat, hanem a kerekek és az út érintkezési pontjában. Az eszköz bemutatja ezt a hatást, a tanulók méréseket végezhetnek vele, és vizsgálhatják az autóra ható erők közti kapcsolatot. A különböző erőhatásokat súlyok, zsinórok és csig ák segítségével demonstrálhatjuk. A berendezés hordozható, használhatjuk osztályteremben vagy laborban.

SD1:20 ÉKSZÍJSÚRLÓDÁS                            

Az eszköz segítségével a tanulók vizsg jpgálhatják és összehasonlíthatják a lapos bőr ékszíj, a rosszul illeszkedő „V” ékszíj és a jól illeszkedő „V” ékszíj hajtónyomatékát.

1) Lapos bőr ékszíj

2) Rosszul illeszkedő „V” ékszíj

3) Jól illeszkedő „V” ékszíj

Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhető.

SD1:22 BORG-WARNER AUTOMATIKUS ÁTTÉTEL SZIMULÁTOR

Pins, inserted in accordance with the chart in the Laboratory Manual, lock discs to simulate the action of the clutches and brake bands.

Each of the three forward ratios and reverse may be selected as required simply by inserting the appropriate pins as specified in the chart, and the relative movements of the different components can be clearly seen and studied.

When the student has become familiar with the Mechanical Power Flow, he may then proceed to use the unit for diagnostic purposes. By following the step by step procedure laid down in the laboratory Manual he is able to study the effect of a faulty clutch or brake band. Also included in the Laboratory Manual are the calculations for the gear ratios which are the same for simulator and the Borg-Warner Box.

Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhető.

SD1:23 STATIKUS ÉS DINAMIKUS EGYENSÚLY   

Egy forgó rendszer csapágyra szerelve, melyet egy fém keret tart, és kisméretű változtatható sebességű motor hajtja. Négy tárcsa helyezedik el a tárcsán. A tárcsák ki vannak fúrva a szükséges helyeken, így a forgó rendszer nem egyensúlyi körülményei szimulálhatók. Az egységet rugók kapcsolják a tartókerethez, a keletkező rezgések is vizsgálhatók.

SD1:24 TENGELYKAPCSOLÓ

Ezzel az eszközzel bemutatható a rugónyomás és a surlódó felületek sugarának a kuplung által továbbított nyomatékra gyakorolt hatása. A diákok megvizsgálhatják a surlódó felületekre ható nyomás, a sugár és a nyomaték közötti összefüggést.

Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhető.

SD1:25 TÁRCSAFÉK

A tanulók vizsgálhatják a fékbetétekre ható erők, és a fékezőnyomaték közötti összefüggést. A fékbetétekhez karok kapcsolódnak, amelyekre a terhelősúlyok helyezhetők. A fékezőnyomaték megállípítható a megfelelő súlyok felhelyezésével.

Ez az eszköz tekinthető a SD1:12 Dobfék kiegésíztőjének is, falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhető.

SD1:27 EGYSZERŰ HIDRAULIKAI RENDSZER                       

A berendezés a hidraulika alapelveit demonstrálja: hogyan használható folyadék erőtovábbításra. A diákok a gyakorlatok során megtanulják, hogyan viszonyul egymáshoz a dugattyúkon ható erő, a dugattyúk keresztmetszete és a rendszerben lévő folyadéknyomás. A készülék három pontosan megmunkált hengerből és dugattyúból áll, amelyek keresztmetszetének aránya 1,2 és 6. A három henger és a nyomásmérő párhuzmosan vannak kötve és "on/off" csapok helyezkednek el a rendszerben, így bármelyik henger elválasztható a körtől. Két speciális terhelőkar is tartozék.

Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhető.

SD1:28 KURBLI                                

Egyszerű motor mechanizmust mutat be, vizsgálható például a dugattyú elmozdulása és a hajtókar szög közötti kapcsolat adott összekötő rúd/hajtókar sugáraránynál. A hajtókar erőkifejtése meghatározható súlyok segítségével. A dugattyú elmozdulása függőleges skála segítségével mérhető.

Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhető.

SD4:15 HAJTÓMŰVES RENDSZEREK GYORSULÁSA

Ez az eszköz három tengelyből áll, melyek fogaskerekekkel csatlakoznak. Az egyik tengelyhez lendkerék kapcsolódik, míg különböző tehetetlenségi nyomatékú tárcsák csatlakoztathatók a másik kettőhöz.

Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhető.

SD4:17 / SD4:18 BOLYGÓMŰVES FOGASKERÉK RENDSZER

Tanulmányozható a bolygóműves hajtómű egyszerűbben és haladó szinten is. A SD4:17 verzió két normál egységet vagy egy előre és hátra egységet alkalmaz. A SD4:18 verzió két előre és egy hátra egységet alkalmaz. A csapágyak a minimumra csökkentik a súrlódási veszteségeket.

Falra, vagy az SD1:10 Univerzális keretre szerelhető.


DT9 SOROZAT - SZERKEZETEK

Ez a sorozat egyszerű szerkezeteket mutat be.

1) Egyszerű használat

2) Minden mozgó rész jól megfigyelhető, látható

3) Megfelelő skálákkal ellátva

4) Könnyű és hordozhtó


DT9.01 CSÚSZÓKAR

DT9.02 SCOTCH YOKE

DT9.03 SLOTTED LINK

DT9.04 WHITWORTH QUICK RETURN

DT9.05 FOUR BAR CHAIN

DT9.06 GENEVA STOP

DT9.07 OLDHAM TENGELYKAPCSOLÓ

DT9.08 KARDÁNCSUKLÓ

DT9.09 CAM AND FOLLOWER


OPCIONÁLIS KIEGÉSZÍTŐ

Univerzális keret SD1:10, több eszközzel használható.

 


Kapcsolódó termékek

 
SV – STATIKA ÉS REZGÉSEK
Armfield Ltd. SV – STATIKA ÉS REZGÉSEK
A Didactec – Sanderson eszközök méltán nevezetesek kiváló minőségükről és egyszerű használatukról. Az Armfield Didactec – Sanderson sorozat nagy segítségére lehet a gépészmérnök és építőmérnök halgatóknak. A termékpaletta két részre osztható: MAM és SV sorozatok.
Termékek  -  Rólunk  -  Oldaltérkép  -  Kapcsolat Consult-Exim
 
 
Consult-Exim Bt. 2014

Az internetes oldalunkon található anyagok bármilyen
(elektronikus, vagy papír-alapú) újraközlése, másolása
csak a Consult-Exim Bt. írásbeli engedélyével lehetséges.